Blogopmaak

Social Distance Party via Spotify

mei 18, 2020

Festival gecanceld, kroegen dicht, barretjes gesloten. Corona, ook wel bekent als COVID-19 heeft het uitgaansleven flink in zijn greep. Hoe kan je nu nog met vrienden veilig feesten? In deze blog wordt een manier uitgelegd!

Voor Netflix zijn er al Third Party apps om op verschillende apparaten synchroon een serie te kijken. Zo kan je met je vrienden, ieder vanuit zijn of haar eigen huis, veilig bingen. Nu komt komt er voor Spotify ook een functie om met vrienden tegelijk naar dezelfde muziek te luisteren. 

Spotify Group Session (groepssessie)
Als je een Spotify Premium account hebt, dan kan jij profiteren van deze nieuwe functie. Gebruikers van de Spotify Bèta app konden al sinds mei 2019 experimenten met deze functie. Nu een jaar later, komt deze functie naar het overige publiek dat gebruik maakt van Spotify Premium.

Hoe werkt het inschakelen?
Zodra je muziek afspeelt via Spotify op je telefoon, zie je onderaan in de player een "Device Icon" (dat is het knopje met een scherm en luidspreker). Wanneer je daarop klikt kon je voorheen wisselen tussen beschikbare afspeelapparaten die aan jouw account gekoppeld zijn. Nu kan je daar ook een groepssessie starten! Als je hierop klikt maakt Spotify een unieke QR-code die jij kan als screenshot delen met je vrienden. Zodra zij de QR-code als zoekopdracht gebruiken, luisteren zij live met de muziek mee. Je vrienden kunnen in de zoekbalk deze foto als zoekopdracht gebruiken. Dit doe je door op het camera icoon te klikken in de zoekbalk en vervolgens "Uit foto's selecteren" te kiezen, druk dan op de foto met de QR-code erop. Weet wel dat alle deelnemers "gelijke" DJ's zijn, dus je zult even moeten doorbijten bij de ABBA verzoekjes in de wachtrij van die ene vriend.

Hoe werkt het uitschakelen?
Ben je uit gefeest of helemaal klaar met ABBA in de wachtrij? Geen punt, de groepssessie gaat net zo makkelijk uit als aan. Druk op "leave session" binnen de player als jij een deelnemer bent om de sessie te verlaten. Druk op "end session" als jij de host bent en de sessie te beëindigen. 


~Mike

Deel deze blog!

Feestje
door Mike 11 dec., 2019
Jarig, getrouwd, jubileum, geslaagd, ver reizen, nieuwe baan, er is altijd wel een reden voor een feestje! Maar hoe gaat dat precies?
DJ
door Mike 16 okt., 2019
Wat kost een DJ? Wat neemt een DJ mee? Welke muziek draait een DJ? Allemaal vragen die in deze blog beantwoord worden!
Share by: